Home sweet home

Nu är jag hemma =D Så himla skönt!!! Men, man blir bortskömd när man legat på sjukhus... Alla dom där småsakerna i vardagen som jag inte riktigt kan göra än, som att tänka en lampa. Jag vet, det låter jättetöntigt, men just den där med att trycka något rakt in gör väldigt ont. Lyfta lättare saker går ganska bra, men som sagt att trycka gör ont. Finns såklart en hel radda med andra saker som inte heller är så lätta att göra men...
Resan hem var ganska jobbig, att sitta i bilen när den stod stilla var illa nog, när den sen började röra sig, skaka, guppa, svänga, blev det inte lättare. Bara att köra över en A-brunn känndes och att svänga ska vi inte tala om. Var på apoteket med pappa innan vi åkte hem, köpte morfin för 600 kr =P It's mine, you can't have it! Så nu ska jag knapra 19 piller om dagen 6 gånger om dan. Alltså 19 st totalt på en dag =P Det jobbigaste är att jag ska ta två kl 6 på morgonen, på sjukan gick det ju ganska bra, då blev jag ju väckt. Nu ska jag klara av det själv? Sen ska jag upp igen vid 8 nästa gånge, sen 12, 14, 18 och sista gången vid tolvslaget =P Så det är vad jag kommer göra för att fira det nya året...  Fast alkoholfritt. Fick "under inga omständigheter" dricka alkohol mendans jag äter tabletterna... Stackars mig =P
Nu ska jag halvsova ett tag, sen kommer Fredrik =)

Förklaring

Tänkte jag skulle förklara det där jag skrev i tisdags, om att jag var allergisk. Fick ju morfin genom ryggen då, och i den morfinen fanns det tillsattsämnan som dom trodde jag var allergisk mot eftersom att det kliade precis överallt precis hela tiden. Dom provade byta till morfin utan tillsatsämnen, men det fortsatte klia överallt. Då tänkte dom att jag kanske reagerade på hirschskrubben (den bakteriedödande tvålen man tvöttar sig med före op) och att det kanske skulle försvinna när jag duschade. Nu har jag fått duscha en gång, och det kliar fortfarande precis överallt precis hela tiden...  Och ingen vet någonting =P Som vanligt.

Idag hade jag besök, först smugglades S in vid tio. Vi satt och snackade allmän skit om lita allt möljigt. Efter att hon gick var jag så trött att jag somnade =P Eller jag sov inte riktigt, snarare låg i någon sorts dvala och märkte ingenting... Sen kom mamma på sin dagliga visit, pappa stannade hemma och jobbade på huset. Låter som om det har hänt en hel del medan jag varit borta, undrar om jag känner igen mig?

Fick en trevlig nyhet idag, i kontrast till den dåliga jag fick igår, jag kanske kanske kanske får komma hem imorgon =)Beror lite på hur det känns och sånt där. Vill ju inte gärna sitta hemma och få jätteont och då inte kunna göra något åt det. Är jag här kan jag ju få extra smärtlindring när jag behöver. Så får se hur allt känns imorgon. Annars skulle jag iaf få permision så jag får komma hem till nyår =) Det tackar vi för.

Hobo

Vaknade i morse och fick lite dåliga nyheter. Någon på avdelningen har blivit sjuk och vad han nu har smittar, vilket betydde att dom sparkade ut mig från mitt ensamrum och gav mig ett annat som jag måste dela... Förvisso bara med en person, den finns ju rum för 3 och 4 peersoner också, men endå... Tror det värsta är att tanten jag edlar med  är ganska pratglad... Jag har lixom ingen lust att snacka me folk hela tiden =/ Tom när jag dragit för mellan oss händer det att hon pratar. Jävla gubbe, va skulle han bli sjuk nu för? Jag som just börjat tänka att jag lika gärna kan bli kvar här lite längre, så farligt är(var) det ju inte, jag är ifred, har så att jag kan roa mig och får smärtlindring och extra när det behövs. Men nu när jag måste dela rum vill jag bara pka hem... En bra sak är iaf att hon ska opereras imorron, så då lär jag ju få vara ifred X antal timmar iaf =P Plus att jag nu kan röra mig ganska obehindrat, så vill någon komma och rädda mig från tanten kan denna någon ju få komma och hålla mig sälskap i kafiterian!!!  Men dagens stora händelse måste nog vara att jag gick två längder i korridoren! =P Haha
Imorgon ska jag försöka få prata med sjukgymnasten. Är inte helt säker på hur jag ska göra men gymnastiken, pluss att jag glömt hur man huffrar, eller ad det nu heter.... Plus att jag hoppas på mycket besök, verkar bli besökardagen imorgon. Kanske...  Aja, nu har jag en sisådär 90 blås att ta igen från idag =S Plus att jag ska se vidaare på Dark Angel =)

Pre-Post

(Har skrivit det här inlägget under ett par dagar nu, så det kanske är lite konstigt, mycket som upprepas eller så, vad vet jag, jag orkar inte läsa det ;) )

Jaha, då var man opererad också. Tog lite längre tid än dom trodde, 5 timmar istället för 3. Började med att jag blev väckt sex på morgonen, fick duscha igen med bakteriedödande, Vid halv sju fick jag lugnande plus alvedon, sen var det bara att ligga och vänta. Halv åtta rullade dom upp mig, jag fick kravla över till en operationsbrits och sen kom jag in i operationssalen. Sen började dom sätta EKG och fingerklämma. Sen skulle jag få nålar. Tre stycken, två vennålar och en atär. Var bara vaken när jag fick den ena i venen, dom andra två och ryggmärgsbedövningen satte dom när jag var sövd. Fick en spruta som gjorde att ja somna så fort att jag inte ens kommer ihåg det =P
Vaknade upp inne på operationssalen, där var min första tanke "nej väck mig inte, jag hade ju en sån trevlig dröm" Sen när jag hörde en främmande röst säga mitt namn blev det istället "vart i helvete är jag någonstans?!" Försökte röra mig men mina armar  satt fast, fick lite panki och försökte komma loss, dom höll fast mig och sa att jag var inne på operationssalen och att operationen gått bra. Då fattade jag lite mer om vart jag var =P Låg på uppvaket i 3 timmar, efter 2 kom mamma och pappa in. Mådde jättebra där och var jättepigg. Sen fick jag komma ner till avdelningen igen, då mådde jag sämre. Precis innan ja fick åka ner hade dom bytt lakan i sängen jag låg i, när jag låg i den, vilket betydde att jag vart tvungen att rulla över först på ena sidan sen på andra, det ledde till illamående, och jag hade drukigt vatten precis innan, så ja, ni kanske kan lista ut hur det slutade... inte trevligt iaf. Sen mådde jag ganska bra, förutom att jag mådde illa mest hela tiden. Sov ingenting den natten heller, blev "väkt" vid nio på morgonen dagen efter, fick frukost och sen skulle jag prova sätta mig upp i sängen, gick bra, ställa mig upp, gick bra lite vingligt bara. Sen skulle jag sätta mig i fåtöljen precis previd medans dom bäddade rent. Då sprack det. Fick blodtrycksfall började skaka sen blöev det svart. Nästa sak jag kommer ihåg är att det fortfarande är svart men jag hör ljud, efter nån sekund fattar jag att det är någon som säger mitt namn, jag börjar se lite ljus, men mest av allt är det fortfarande svart. Tillslut ser jag taket i mitt rum och en jävla massa människor, någon hållet upp mina ben och en annan håller i mitt huvud, jag ligger i sängen fast 90 graders vinkel mot för hur man normalt liggen. Kallsvettig och likblek är jag också. Dom vänder på mig, höjer fotändan ger mig massa morfin och syrgas. Jag ligger ock skakar och har så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen. Så det var min spännande julaftonsmorgon. Sen låg jag mest och hade ont ett tag till innan allt morfin böjat verka. Vid kl 2 kom familjen med julklappar, Blev en zebrarandig morgonrock, en zebratavla till (fick ju en när jag fyllde år), Christer Fuglesangs andra bok, massa pengar, två böcker, chokladask, halsband, armband och örhängen. Tror det var allt =P Sen såg vi på Kalle och sen åkte dom hem. Sov nästan ingenting den natten heller (sov ingenting alls natten innan och efter operationen, låg mellan 9-10 på smärtskalan, som går upp till 10... Fick extra morfin, snabbare morfin, morfin sprutor, morfinkapslar, syrgas och det enda med deet tredje, utan att någonting hjälpte.
På torsdagen blev jag av med hjärtövervakningen dräneringsslangarna och katetern, dvs typ 15 sladdar ^^ Enda som var kvar var den till  epidural katetern (ryggmärgsbedövningen) Annars tror ja inte det hände så mkt den dagen. På kvällen däremot märkte jag att ryggbedövningen slutade fungera... Har haft fantomenkliningar hela tiden, ni vet som fantomensmärtor  fast att de kliar istället för att göra ont, och bara för att brukar jag klia på dom kliningarna också. Så jag skulle i godan ro klia på en fantomenklining när jag helt plötsligt kände att jag kliade. Började trycka vidare lite överallt och det visade sig att jag kände på hela vänstersidan, jag hade inte ont, men jag kände ju när jag tröck. Panik! Dom sa att epidural slangen kan "vandra" (röra sig nån millimeter") så jag skulle fortsätta få morfinet där men sen även extra tabletter tills påsen var slut. Den skulle bara räcka nån timma till endå så, sen skulle jag gå över helt till tabletter.
 Igår var en mycket speciell dag.  Igår togs bandaget bort! Blev mycket bättre än vad jag vågat hoppas på (försökte iofs att inget ha några förväntningar så jag skulle slippa bli alltför besviken) Fortfarande lite nivåskillnad där uppe, men jag visste ju sen innan att det inte skulle gå att få det helt perfekt så det var jag ju förberedd på. "Knölen" där nere är borta, och det visste jag också att den skulle vara, det som förvånade mig mest var hur det såg ut däremellan. Trodde inte det skulle kunna bli såhär stor skullnad där =) Men nöjd är jag, nu väntar jag bara på att svullnaden ska lägga sig också, hoppas på att det blir ännubättre då! Sen hade jag en ganska jobbig senkväll/natt, fick väldigt mycket morfin, kanske lite för mycket, men vid halv fyra fick jag på order av doktorn iaf en sömntblett, den var välbehövlig! Efter det fick jag sova enda fram till elva. Jag sa ju att det där med väckning kl 6 aldrig skulle funka!, visst, jag brukar "bli väckt" (jag sover ju inte) då för att dom ska kolla blodtryck, syresättning, puls och temp, men behöver inte gå upp då för det =)
I dag hände en spännande sak. Dom försöker ju hitta den bästa kombinationen smärtlindring till mig just nu, så dom skulle prova en annan sort som jag skulle få via epidural, fick den, skulle vänta på att narkosläkaren skulle komma en kvart senare och utvärdera, han kom, och *trumvirvel* Jag hade blivit förlamad. I bägge benen och högra armen. Vänsterarmen var lite svag men den kom igång efter ca 10 mon. Värst var det men högerbenet, det var helt borta överallt. Så förlamningen resulterade i att jag fick spendera 5 timmar på intensiven igen. Tråååkigt. Men efter fem tillarhade jag fått tillbaka all rörlighet igen, då hade smärtlindringen släppt =P Narkosläkaren fick lite dåligt samvete också, kom och bad om ursäkt flera gången =P Han sa att epidural slangen förmodligen skavt på en hinna så att bedövningen läkt ut till resten av ryggmärgen, och att de därför påverkat ben och armar med, varför dom påverkades så kraftigt visste han däremot inte. Men ja, fick göra en utflyckt iaf =P Fick besök också, när jag låg där på intensiven. Finbesök till och med! Fam Johansson minus Johansson kom (ni som fattar fattar, ni som inte fattar känner mig inte tillräckligt väl) En present hade dom med sig också (se och lär till alla andra =D) den tackar jag för =)

Så har det sett ut än så länge =P Fast jag har säkerGrattis till den som tog sig igenom allt! Haha. Nu ska jag se på Dark Angel och sen sova hoppas jag...!

...

Ja lever e vaken har skit ont å e kanske allergisk mot medicinen Bajs på de

WTF?

Okej, jag vet att jag precis skrev, men nu när jag har duschat och fått på mig sjukhuskläderna (jag vill inte veta vilken skabbig gubbe som haft dom före mig...) Den här gången fick jag utom den fina klänningen även strumpor och ett par... Shorts? Dom påstår att det är unisex-underkläder, men när dom går ner till knäna och lite till (vilket är mer än klänningen kan jag ju tillägga) är det INTE kalsongen längre. Det råkar även vara så att det står 80-90 kg vilket nästan är dubbla min vikt, så nu kna ju föreställa er hur dom sitter i midjan, eller inte sitter i midjan... Men jag ska å andra sidan bara sova i dom så... Men i alla fall. Jag kan tälta i dom. Består nu till 99% tyg...

Ja e int bitter!

Vi gör ett nytt försök då...

Jaha, nu sitter jag här. Har suttit framför datorn i snart fem timmar och större delen av tiden bara varit allmänt uttråkad... Fick fisk till kvällsmat, så det var ju inte så lyckat. Försökte äta svampen som låg i såsen, när maten stått i två timmar =P Men allt smakade bara fisk endå. Som tur är köpte mamma en påse lakrits, en brejk, och en cola till mig, plus att jag fick två skivor rulltårta och te till efterrätt ^^ Glad överaskning. Så jag tror jag klarar mig iaf. Har halva brejken och lite cola kvar, tänkte äta det så sent som möjligt, dom tycker jag ska börja fast senats 12... Operationen bli iaf imorgon på morgonen. Halv åtta är det tänkt att dom ska börja, halv 7 kommer dom och drogar mig lite =P Och innan det är det meningen att jag ska duschat med bakteriedödande igen. Så det blir tidig väckning. Ingen har sagt när,men det blir av nattpersonalen så jag antar att det blir lite jobbigt tidigt. Cirkus tre timmar efter att dom börjat tror dom att dom är klara, Så vid elva kanske jag är vaken. Mer eller mindre iaf ;) Sen hoppas jag på att få komma tillbaka hit på kvällen, det är ju knappast kul att ligga på intensiven... Och sen är det... Julafton. Hur gick det till? Och bara en vecka kvar på 2008, hur gick DET till? Känns som om det precis började. Som om jag precis var här första gången, men det var 19 mars, nästan ett år sen :S Å andra sidan känns förra sommaren väldigt avlägsen. Inte riktigt lika avlägsen som nästa, men nästan.

Nu måste jag tydligen gå och duscha...

Operation imorgon

Så nu står jag med på listan för operationer imorgon, dom har lyckats klämma in mig någonstans, dagen före julafton. Förhoppningsvis får jag en tidig tid, då kanske jag hinner vakna upp så jag får komma tillbaka till avdelningen på kvällen. Plus att då får jag fasta på natten när jag endå sover istället för att gå en hel dag utan mat och svälta...
Nu måste jag packa, sen sska jag duscha och försöka hinna slå in dom två julklapparna jag faktiskt lyckats köpa, vi skulle ju åkt till stan idag och löst det problemet, men icke...

Aja, packa var det!


Denna ingång ska ni leta efter, sen får ni väl höra av er =P


Karta på stället, Thorax är i 2F för de som kan läsa kartor ;) Vill man så ser man att det står thorax, men vill man så kan man även bli hög på att röka oregano så ^^

Update

Nu var det ett tag sen ja skrev, nästan på riktigt också =P Har varit upptagen med att göra ingenting. Eller ja har ju faktiskt gjort lite på rummet, allt som är kvar nu e lite lister, men det är pappas problem ^^
Idag har jag, utom å måla, spackla, limma, såga och spika, varit och köppt en gran =P Stor blev den, fast gubben i affären tyckte jag var kräsen =P Passade på att säga hej till Fredrik också när vi var där. Sen har jag försökt se en film, the D-nånting limited, men den var så jävla seg, såg nästan en timma sen orkade jag inte mer =P Nu tror jag bestämt att vi sitter och planerar ett mord (om han nu där dvs) Så... Det var inte jag!
Imorgon ringer dom från sjukhuset igen, då får vi se om dom lyckats klämma in mig nånstans. Börjar nästan hoppas på att dom inte kan de, så kan jag få fira jul och nyår som vanligt folk... Och hur stor skillnad kan egentligen en vecka göra? Jag får väl rehabilitera mig fort efteråt istället. Hur svårt kan det vara?

Fick bilder från Ida som vi tog på Skansen för ett tag sen, bland annat en på Therese och mig som var ganska fin ^^


TV-torn

Sitter och tittar runt lite efter julklappar och hittade en sak som kallas TV-b-gone, det är som en fjärkontroll som kan slå på och av alla tvaparater som finns. Beskrivningen av den börjar så här:
Det finns fler TV-apparater än människor i Sverige. Det finns faktiskt så många TV-apparater att man skulle kunna bygga ett torn av dem, nästan hela vägen till månen. (Men det skulle vara en dålig idé. Förmodligen skulle tornet blåsa omkull och då skulle det falla hela vägen till Tunisien. Och alla skulle bli arga på oss och skälla och undra hur fan vi kom på den idiotiska idén att bygga ett torn av TV-apparater. Eller så skulle ett flygplan flyga in i det. Nä, vi skiter i det där tornet tror jag.) Hur som helst, vi har alltså så många TV-apparater att TV-apparater skulle kunna titta på TV och vi skulle ändå ha TV-apparater kvar att titta på själva. Jepp, många TV-apparater blir det.
Haha den sidan är så bra, alla beskrivningar är ungeför lika idiotiska ;P

Nu ska jag gå och måla lite i mitt rum om jag orkar...

Dagen B (B står för besvikelse)

Tror aldrig jag varit mer besviken i hela mitt liv. Har ni någon gång haft en dröm, något ni verkligen velat hur sjukt länge som helst (nu pratar vi år inte månader) och sen varit så nära att ni nästan kunnat snudda på det, men precis sekunden innan ni når, så spräcks bubblan? Förhoppningsvis inte, men i så fall vet ni kanske hur det känns för mig just nu. Kom till sjukhuset, fick mitt rum, hade duschat med den där vidriga tvålen igen och suttit i sängen i 5 minuter när det kommer in en läkare till mig. Blev måttligt förvirrad för det var ingen jag träffat tidigare och jag har ju redan träffat alla utom narkossköteskan och dom andra sjuksköterskorna. Han var i alla fall där för att tala om för mig att operationen var inställd. Kirurgen var sjuk. Så nu är den uppskjuten på obestämd tid. Det skumma är bara att kirurgen ska jobba i natt, han har jour. Då kan han ju knappast vara sjuk... Men han ska iaf ringa ikväll så vi kan försöka få en ny tid. Hittills har dom sagt att om jag har riktig tur kanske jag kan få en efter nyår. Då är ju bara problemet att jag inte kommer ha en chans att klara skolan, ens lite grann. Jag kommer ju i så fall komma tillbaka i slutet på mars(?) då är det bara april och maj kvar, den tredje juni tar vi studenten. Eller dom. Så kul att dom förstör mitt liv... *aggro*

Annars hade jag blivit sövd exakt precis nu...

Dagen D

Det var nyss strömavbrott, så nu lär alla människor försova sig :P För en annan bär det av till sjukhuset om 20 min. För tidigt på morgonen, och jag är HUNGRIG! Orkade inte gå upp halv sex för att äta, då var jag ju endå inte hungrig... Mitt hår har dom förstört ochså med sin bakteriedödande tvål, som föresten inte smakar nnå gott alls... Men i alla fall, om en timma ska vi vara på sjukhuset igen, då ska jag duscha en till gång med bakteriedödande, men den här gången slipper jag ju iaf håret. Sen får jag bara sitta på mitt rum och glo i taket och tänka på hur hungrig jag är i två timmar, efter det ska dom börja droga mig (now the fun begins...;) ) och då är det bara en timma kvar tills det börjar lite mer på riktigt. Klockan tolv är det tänkt att jag ska börja sövas en timma senare kommer kirurgen *ljudeffekter* Sen tar det cirkus två timmar innan dom borde vara klara och väcker mig på intensiven. Ikväll eller imorgon får jag komma tillbaka till avdelningen och då får jag tillgång till min älskade telefon, så då kanske jag hör av mig om jag inte är alltför groggy =P

En kvart kvar, jag måste klä på miog och packa...

(För den som undrar, nej jag är fortfarande inte nervös...? Varför vet jag inte men jag klagar inte)

Och Therese, bli inte för lik Therese och Ylva när jag är borta....!! ;)
KNAK!

Rymling...

Okej, jag har rymt från sjukhuset =P Eller nästan iaf, lyckades övertala dom om att jag skulle få sova hemma inatt, dom vart inte så glada men... Ja. Hemma är jag iaf, har laddat upp med massa cola, var med mamma på konsum på vägen hem, vi köppte en 1,5 liters cola och tre 0,5 liters =P Får äta fram till klockan sex imorgon, sen blir det fasta, så jag blir väl så illa tvungen att gå upp och äta frukost då =/
Idag var väl måttligt spännande, började med att jag fick mäta+väga mig, sen gjorde jag ett EKG, ingen aning om vad det är men en massa sladdar var kopplade överallt :P Sen kollade vi syresättningen till mitt blod, jag sprängde nästan mätaren =P 100% Dom hade aldrig haft någon som syresatte så bra ^^ MVG till mig =D Sen... Fick ja träffa sjukgymnasten som lärde mig andas och hosta, det är mer invecklat än det låter, iaf hostdelen! Och så fick jag bubbla i en dunk med vatten, det ska jag göra en gång i timmen, något flumm men =P Efter det vart det lunch och sen lungröntgen. Och efter det träffade jag narkosläkaren, han var lite speciel... Känndes som om han såg rakt igenom en, på det sättet att han "såg" vad man tänkte. Tillslut fick jag träffa kirurgen igen. Första gången var i mitten av mars. Sen fick jag min säng och sen rymde jag därifrån =P Fick klämma mig igenom ett staket och klättra över ett annat, men ut kom jag ^^ Och nu är jag och min cola hemma :D Sista natten. Åker igen strax efter åtta imorgon.
Föresten, för den som vill hälsa på mig, kanske inte dom första dagarna men, så hör av er, jag får ha mobil när jag är på avdelningen (men inte på intenciven) ska se om jag kommer åt nå intrenetuppkoppling ochså för jag planerar att plocka med mig datorn också :P Kanske inte orkar använda den så mycket så förvänta er inte allt för mycket aktivitet...

Remember what you're looking at is me...

Nu är jag på sjukhuset och förmodligen okontaktbar ett tag framöver

It's not the entire truth

Hmm... Idag skulle jag haft engelskaprov... Det blev inte riktigt så... Somnade om igen =P Men jaja, var i skolan ett tag iaf, och träffade SYO som ska fixa så att jag kan få förlängd studietid om jag behöver. Känns bra, då behöver jag inte stressa ihjäl mig sen för att hinna med allting.
Var på avskedsmiddag med familjen idag. Last supper, typ. Bara tre dagar kvar nu. Känns ganska overkligt. Ni vet när man går och väntar och väntar på något hur länge som helst, och sen när det väl is about to happen så vill man mest att tiden ska stå stil, eller iaf gå VÄLDIGT långsamt. Visst vill jag få det gjort och försöka lägga den här helvetestiden bakom mig, men endå. Och nej, det är inte operationen jag är rädd för så nej jag är inte nervös. Det är tiden efteråt som skrämmer skiten ur mig. Tiden när allt kommer göra så satans ont, innan det läkt och blivit helt. På måndag skrivs jag in, klockan tio på morgonen. Då får jag träffa kirurgen, narkosläkaren, sjukgymnasten och tre hundra människor till. Sen ska jag på "föreläsning" och lära min andnings- och hosttekniker så jag kan andas utan att dö. Och så ska jag duscha med bakteriedödande medel. Sen vet jag inte mer. Vet inte ens om jag kommer sova på sjukhuset eller om jag får sova hemma... :S
Nu är jag bara så satans trött, funderar på och lägga mig och slötitta på TV tills jag somnar =P Så får det bli!


Tredje gången gillt

Det gick ju inte så bra det där... Försov mig så jag vaknade av att S ringde och väckte mig när provlektionen började =P Alltså hade jag missat Owe och jag skulle ju inte riktigt hunnit till provet. Och om jag gått på UA och Ingela upptäckt mig hade hon nog ätit mig levande. Som Hannibal igår... :S Så det blev en hemmadag idag, men det var ju inte helt fel de heller.
Efter mycket om och men bestämde jag och S oss för att åka till V-by och leta julklappar, efter ännu mer om och men var vi faktiskt där också =P Hittade en sak till mamma, en till farfar och en till mig själv ^^ Man SKA köpa julklappar till sig själv, det är nyttigt!
Nu ska jag in i duscj´hen och sen hem till Fredrik =)

Mamma 0 - 1 Valnöten

Kände bara att jag måste dela med mig av denna lite smått pinsamma historia om min mamma =P Därav två inlägg samma dag, töntvarning ;) I alla fall.  Den utspelade sig i vardagsrummet är fem minuter sen. Eftersom att båda mina föräldrar är nötter så hade dom, på begäran, köppt hem sånna där påsar med blandade "jul"nötter. Valnötter, hasselnötter och den där tredje sorten som är popis till jul. Min käre mor skulle knäcka en av dom jag inte vet vad dom heter, det tog över fem minuter! Varför? Hon vågade inte... Därefter skulle hon ge sig på en walnöt. Hon försökte. Och försökte. Och försökte. Sen gav hon upp och sa "Jag har fördigknäckta i en påse" =P Så rond ett gick till valnöten, sorry mamsen... Kan ju även informera om att man inte alls behöver en nötknäckare för att knäcka nötter, går bra med händer också ;) Om man våga möta den fruktade valnöten that is.... :O Vågar du?

Nu ska jag fortsätta läsa i min aptråkiga biologibok (fortsätta eftersom att jag somnade av den sist =P) Och sen blir det Hannibal ikväll ^^ (klockan nio på sexan)



Den fruktade valnöten är fortfarande på fri fot och river upp brevlåodr i hela västerort...!

Stay in shadows, I'll rule this world alone

Idag borde jag verkligen få en klapp på huvudet! Var i skolan 2 minuter i 8 i morse! Vilket betydde att jag var i tid till första lektionen, inte ofta det händer ;) Å andra sidan gömde jag mig i källaren när vi hade fysikprov och pluggade till biologiprovet istället :P Men endå, det började bra iaf! Beslutade mig alltså för attinte skriva fysikprovet så att jag kunde koncentrera mig på biologin och iaf ha en liten chans att klara den och få ett g istället för två ig. Så nu har jag i alla fall läst igenom boken en gång, inte för att jag fattat någonting alls men :P Borde kanske läsa nu också men... INGEN MOTIVATION =( Och palla att jag tvingas ha muntligt också... Ensam =/ Jag kommer bli uppäten =P Jag är så satans skoltrött! Bryr mig inte ett dugg om det längre. Har väl aldrig varit en pluggis, men jag brukade ju göra åtminstonde helften av det man skulle, nu gör jag ingenting, utom att missa lektioner. Men det är inte kul längre, och jag är så grymt trött, och distraherad, så allt går in här *pekar* och ut där *pekar* en millisekund senare =/
Sen var det något mer jag tänkte skriva, det var typ anledningen till att jag satte mig här, men Y håller på och pratar med mig på MSN så jag glömmer det hela tiden! Det hade med rubriken att göra iaf =P Jaja den får väl vara kvar endå =P
Ämn... Jag borde VERKLIGEN börja plugga NU... Men Top Model börjar nu (A)

Bästa reklamen ever! Typ kanske


You stole so much from me...



Now it's time to get over this,
Long as it's clear you understand,
That I will never trust a single thing you say again.

Because the judge of you is someone I could never be,
Is why you should thank the Lord that it is Him, and it's not me.

You stole so much from me and there is nothing left to take,
Save a hard learned lesson on how to not make the same mistake.
And you may be delirious but that is something that will fade,
After you confess that this mess is all something that you made.

Take a good look at yourself and know,
You've got yourself a ways to go.
But difficult is not impossible,
You can take back all the lost control.
Take a good look at yourself and see,
You'll emerge eventually.
As long as your heart's not too far gone,
From the only thing that can save you from yourself

Att dö eller icke dö, det är frågan!

Handuppräckning nu, hur många tror att jag är död om en vecka? Och hur många känner sig träffade av att dom kanske lite granna beter sig som om jag skulle dö på tisdag? Just det... Och hur många har förstått mitt sätt att se på saken? Att OM jag skulle dö så spelar det inte så stor roll för mig. Jag lär ju knappast behöva bekymra mig efteråt. Och eftersom att jag inte tror att det finns något efter livet så är jag inte rädd för att hamna i helvetet heller xD Mitt största problem är att jag vet att det kommer göra ont och det faktum att det är väckning 6-6.30!!! Över min döda kropp (That might just happen) Dom serverar frukost till nio, då kan jag ju gå upp kvart i nio, det finns inte en chans i helvetet att jag går upp klockan sex varje dag i två veckors tid! Jaja dom lär ju märka när jag inte går upp, annars får jag väl hoppa frukosten så kan jag gå upp till lunch? ^^ Något mer humant!! Såg att besökstiden är 14-19 varje dag, så att ni vet... ;) Men jag får inte ha några blommor =P
Annars har jag faktiskt vart i skolan hela dagen idag! Eloge till mig! Tillskillnad från igår... Men det var inte mitt fel (A) Kom fram till att jag har fysikprov imorgon, vilket jag egentligen visste men hade förträngt =P Men jag orkar verkligen inte bry mig längre! Och jag orkar inte bry mig om ifall jag får ig, jag kan få förlängt studietid, så det löser sig! Och det verkar som om jag måste ha muntliga på torsdag också. Jippie... -.- INTE Hade hoppats på att jag skulle lyckas slingra mig ur det, men icke. Så jag antar att jag borde plugga fysik och biologi just nu, men vi ska äta snart, så jag kommer bara precis hinna börja ;P Och då är det ju ingen ide ^^ Så det får bli en annan gång! Äum nu ska vi äta


Så sött


DO you spend the night?

Hmm... Okej man ska inte blogga på fyllan =P Haha, aja jag står endå för att alla busschafförer är dumma i huvudet =P Han var ju halvvägs till gamla bromsten innan han behagade stanna och släppa av mig  mitt på stora vägen, trotts att jag gick fram och sa, du stannar på nästa väl? eftersom att han sagt att man skulle göra så, han svarade jaja och gasade på. Jävla pucko! Delita från minnet tack. Hamnade i kallhäll igår, för er som inte vet det ligger det norrut bland träden, pendeln går ut dit, inga tunnelbanor. Så när vi är där i centrum kommer universums sliskigaste människa fram till mig och ffrågar om jag vet vart tunnelbanan är, jag svarar (något efterblivet) eeehh pendeltåg *pekar* han säger pendeltåg - kul att gå =P skum sliskig snubbe! =P Sen var det ju dom smarta killarna på Spånga station som sjöng Allmänna IdrottsKlubben Djurgården =P Det var också ganska underhållande ;) Och på pendeln hittade vi ett par byxor utan ägare, så någon var byxlös igår, stackars kille =P Haha Förlorade ett spel igår, sjuan, så jag vart tvungen att dricka en hel flaska på en gång, jag fick en applåd och en klapp på huvudet =P Haha (det betyder att jag klarade det)
För dom som är lika efter som jag är (var) och inte vet att Plain White T's har släppt ett nytt album (september) kan jag tala om att dom har det. Det är jätteskummt. Låter helt annorlunda, det är ju det där bandet som gjort Hey There Delilah och Hate (Really Don't Like You) Bra rock blandat med lite punkpop alltså, nu låter dom såhär =P



Den är ganska gullig och man blir glad av den ^^

Busshelvete

Haha ja e sådär lagomt mysigt full just nu =P vet inte riktigt någonting men allt e roliga endå =D förutom dumma jävla bussar som inte klarar av att bromsa fast man tom går fram å säger till. Dränk alla jävla busschaffisar!!! Dom måste väl fatta att folk komer plinga i onödan vid denhär tiden på dygnet?! Palla att dom tar illa upp! Död åt alla töntiga busschafförer! Å de står ja för i nyktert tillstånd me, så de så!!

Flipside

Jag har letat efter en låt i massa timmar nu, här är den:




If I gave it all away for that one thing...?

Igår var det... fredag. Inteligent! Samhällsprov, gick väl sådär, men lär ju klara g iaf så de får duga. Sen åkte vi till vby för att köpa julklappar, gick väl mindre bra =P Men jag har iaf en plan för föräldrarna och farmor och farfar, och det är ju bara dom som får julklappar iår, resten får påskpresenter nästa år =P Man ska fira påsk mer, Jesus dog ^^ Haha Jag hatar religion!!! Såg våran blivande religionlärare igår. Han verkande... speciell? Fast han var ganska arg när jag såg honom... Jaja. Nu sitter jag och skjuter upp att plugga fysik, prov på onsdag, jag kan nada och har gjort nada, ett till ig kanske? Plus att jag måste göra de där med citronsyran... Och dessverre lära mig skiten också, jag som trodde jag kommit undan, men icke. Har iofs kommit fram til att vi har lektion när jag ska ha muntligagrejjen, och hon kan ju inte dissa hela klassen bara för att jag missade provet ^^ Fast det är väl lika bra att göra den skriftliga delen endå, man vet aldrig vilka geniala planer hon kommer på... Mitt tangentbord glittrar appropå ingenting =P Undrar varför? Eller inte hela, men endel, dom flesta, knapparna. Kanske har något att göra med att mina händer glittrat det senaste halvåret? =P Jag har egenproducerat bling ^^ Haha
Hmm jag är hungrig, kanske ska samla krafter och orka ta mig upp och äta frukost? Och sen göra foderläran och biologin och därefter fysiken, om jag hinner de vill säga ;D Uppskjutarkejsaren...

Lyssna på låten, den är fin, den betyder mycket



If I traded it all
If I gave it all away for one thing
Just for one thing
If I sorted it out
If I knew all about this one thing
Wouldn't that be something?

Even though I know
I don't want to know
Yeah I guess I know
I just hate how it sounds

Blank

Jag hade någonting att skriva om för två sekunder sen... Det försvann lika for som det kom x|  Jaja, samhällsprov imorgonJag tänker fortsätta envisas med att någon inte tycker om mig... Har hittat ett nytt pluggställe, så nu tänker jag ta mina grejjer, mitt täcke, min mp3 och sätta mig i badrummet och plugga =P Det är det enda stället jag inte blir störd på... Skratta inte! Alltså kommer jag vara helt isolerad från världen, så vill ni något får ni väl komma och knacka på, ta med en cola!

Dålig Dag

Sitter och försöker läsa igenom samhällen, borde få medalj bara för att jag försöker, och det känns verkligen som om boken är skriven för samhällare.... Bland annat står de "På en skala ett till fem - där ett är lägst och fem är högst." No shit?! Är ett lägst och fem högst?!?! Tänk att jag tagit mig ända till matte e utan att någon berättat för mig att ett är lägst och fem högst på en skala ett till fem! Ska nog ta mig ett snack med min mattelärare imorgon. Sånt här måste vi ju gå igenom, så att man förstår den avancerade matten vi behöver för att förstå samhällen. Det är ju skandal. Tänk om dom inte förklarat och så hade jag trott att ett var högst och fem lägst, då hade jag säkert fått ig på det här provet! Och så kan man ju inte ha det! Samhäll är förövrigt ett väldigt korkat ämne, precis som historia. Man vet ingenting om någonting utan hittar på och hoppas på att man har rätt och sen kallar man det för skolämne. Nästa år blir det ännu bättre, då ska vi lära oss om påhittade sagor som människor är puckade nog att tro på. Tyvärr tror ja inte vi får lära oss något om Harry Potter och hans värld, vilket är lite synd för jag tror det är mer troligt att det är sant än på alla andra tramisga religioner. Man kanske skulle hitta på en sjukt invecklad historia, kalla det religion och sen om X antal år kanske småglin världen över tvingades lära sig alla mina skrivade ideer? En jävligt bra affärside det är vad det är. Och jag har ingen förståelse alls för hur folk kan vara så obotat korkade att dom fortfarande tror på skiten nu när vi faktiskt är inne på 2000-talet. Visst att man trodde på det för nå tusen år sen, det var väl ganska bekvämt att tro att någon eller något suttit på molnen och kommit på allting, men hallå, har vi inte kommit längre i utvecklingen? Vi kan telepotera partiklar, klona det mesta, men tror endå på fullt allvar att en saga är sanning? Min religionlärare kommer älska mig... Inte.
Okej nu har jag ältat klart....
Idag hade vi studieteknik i skolan. Den sa inte så mycket nytt så... Men det var ju trevligt att vi fick den nu eftersom att vi skulle fått den för två år sen.... Sen fick dom andra tillbaks citroncyraprovet som jag missade. Tydligen måste jag svara på en massa instuderingsfrågor OCH sen svara på frågot muntligt nästa vecka? SUCK på det. Som om jag inte hade tillräckligt mycket som det är? Men nu är det bara sju dagar kvar i skolan, och det är ju inte fy skam! Men på den tiden ska jag hinna med

Samhällsprov
Fysikprov
Engelskaföredrag
Djursjukvårdsföredrag
Citronsyrafrågor skriftligt
Citronsyrafrågor muntligt
Förbereda ett utrotningshotade arterarbete
(Ta igen ett matteprov)
(Svenska muntligt)

Plus att skolan tycker att vi ska med på en demostration på lördag... Och sen ska jag försöka klara av allt utan att falla sönder. Önska mig lycka till med det! Har en halvhjärtad plan på att skippa djursjukvården, utrotningshotade arter, svenskan och matten =P Svenskan och matten lär jag ju knappast göra, det får bli ett senare problem, och utrotningshotade arter är till imorgon så det lär ju inte hända heller... Djursjukvården och samhällsprovet är samma dag, på fredag, och samhällsprovet är ju prioriterat så bye bye djursjukvården... Kanske kan göra den nästa vecka? Eller aldrig någonsin låter ganska bra i mina öron! Och någon gång mitt i all röra ska jag hinna köpa julklappar också... Förvisso bara till familjen + farmor och farfar, alla andra får vänta till påsk sorry =P Men jag och Theresarna (Y inräknad) har bestämt oss för att hoppa julklappar iår och ge påskpresenter, så den som är intresserad kan ju hoppa på den iden, för nå julklappar från mig blir det inte. Det betyder iofs inte att ni inte kan tycka synd om mig och ge mig massa julklappar endå ;D Men vill ni ha något tillbaks får ni vänta till påsk!

När allt är skit och piss och tråk, tack och lov för att Madina Lake finns. Historien om hur jag började lyssna på dom är ju iofs ganska intresant =P Fick denna låten skicka till mig av en okänd person =P Men han/hon lär ju kännt mig ganska bra, den säger mycket som passar in ofta... Det är nästan lite läskigt ibland =P

Madina Lake - Stars

Again and Again

Ännu mer Madina Lake...

I think I'm freaking out...

Tisdag avklarad. Och jag tycker minsann att jag varit riktigt duktig idag. Var i skolan, förvisso inte hela dagen men mer eller mindre iaf. Minns inte samhällen, den var säkert tråkig, men fick en hel del tal gjorda på fysiken (kors i taket) och tror att jag nästan fattade ingenting på matten. Jaja, en av tre är ju mer än på jättelänge =P Annars har jag varit ganska borta idag. Det är tisdag. Nästa tisdag är sista tisdagen innan den tisdagen... Om två veckor ligger jag där och har ont =( Funderade på om jag ser ljuset i min tunnel än, bestämde mig för att jag inte gör det. Det får fortsätta vara mörkt tills jag är ute helt. Det är fortfarande två veckor kvar, allt kan hända. Hoping for the best but expecting the worst som dom sjunger i någon låt. Har även kommit på att jag bara har två helger kvar... Så nu måste ja utnyttja dom till max ;) Sen lär ju jag ligga döendes i nån säng i en månad... ANTI



Madina Lake är min drog igen...


So I look up to the stars
And wonder out loud
Why everything I had in life
Has fallen from my arms
Can you even hear this song?
I'm screaming at the clouds
Screaming to a galaxy
That never cared at all
That I need you here

Det som skulle gå så bra

Det gick ju inte så jävla bra det där... Skulle ju haft min comeback till skolan idag. Skulle haft ja. Nu blev det ju bevisligen inte riktigt så :@ Missade matten för att jag försov mig, tänkte att jag kan ju komma till biologin så kan jag göra engelskaarbetet som ska redovisas idag. Men jag kan ju sova en halvtimma till först. Hade ju varit bra om alarmet gått igång också. Pappa kom in nån gång och sa att skolk syns i betyget, tror jag. Om jag inte drömde det... Kan inte riktigt skilja på dröm och verklighet så =P Men å andra sidan är min dörr öppen och den var stängd när jag gick och la mig så .Någon har varit här iaf. Men, jag borde vara i skolan nu, jag är arg =| Inte för att jag saknar skolan men....

RSS 2.0