Kanadas (Quebecs) nationalrätt (Tourtière)/Canadien Treat (Butter Tarts)
Sorry, men jag måste spara det nånstans där jag kan komma åt det från... Överallt :P
Även Poutine och Yellow Pea Soup
Canadien Treat; Butter Tarts
Blend the shortening and the flour with a pastry cutter, or two knives, until you've created a uniform mixture that is crumbly and about the size of frozen peas.
In a separate bowl, mix 1 egg, 1 tbsp white vinegar and 2 tbsp cold water. Add to shortening and flour mixture.
Mix all ingredients together, but only until just mixed and no more.
The key to flaky pastry is not to overhandle the dough.
For ease of handling, make a ball of the dough, wrap in cellophane and place in freezer for 10-15 mins. Roll out dough onto floured surface to about the thickness of a CD case.
Using either a cookie cutter or something like a jar lid, cut out circles from the dough. Press dough circles into a muffin pan.
Filling
In another bowl, mix well corn syrup, brown sugar, melted butter and egg. Add vanilla and stir in raisins.
Spoon filling into pastry shell to just below the rim.
Bake at 400 for about 10 mins until golden brown.
Makes about a dozen tarts.
Kök: Fransk Typ: Huvudrätter Tillagningstid totalt: 1 time 20 min Arbetstid: 25 min | |||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||
Tillagning: -Fräs hackad lök och pressad vitlök i olja i en gryta. Tillsätt fläskkött och stek tills köttet är brynt. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt det sjuda i 10 min. eller tills vätskan är nästan absorberad. Tillsätt kryddor och hackad persilja. Låt svalna till rumstemperatur. -Fördela fyllningen på den ena av pajbottnarna. Täck fyllningen med den andra bottnen. Pressa ihop kanterna så att pajen är stängd omkring fyllningen och skär bort degkanterna. Pensla med grädde. -Baka pajen på 220°C i 20 min. Vrid ner till 175°C och baka i ytterligare 20-30 min. eller tills pajen är gyllenbrun. Kan serveras varm eller kall. |
Även Poutine och Yellow Pea Soup
Canadien Treat; Butter Tarts
INGREDIENTS:
- PASTRY
- 2 cups flour
- 1 cup shortening
- teaspoon salt
- 1 egg
- 1 tablespoon vinegar
- 2 tablespoons cold water
- FILLING
- 1 egg
- 1/2 cup brown sugar
- 1/2 cup corn syrup
- 1 tablespoon melted butter
- 1 teaspoon vanilla
- 1 cup raisins (optional, or can be replaced with chopped pecans or walnuts)
PREPARATION:
PastryBlend the shortening and the flour with a pastry cutter, or two knives, until you've created a uniform mixture that is crumbly and about the size of frozen peas.
In a separate bowl, mix 1 egg, 1 tbsp white vinegar and 2 tbsp cold water. Add to shortening and flour mixture.
Mix all ingredients together, but only until just mixed and no more.
The key to flaky pastry is not to overhandle the dough.
For ease of handling, make a ball of the dough, wrap in cellophane and place in freezer for 10-15 mins. Roll out dough onto floured surface to about the thickness of a CD case.
Using either a cookie cutter or something like a jar lid, cut out circles from the dough. Press dough circles into a muffin pan.
Filling
In another bowl, mix well corn syrup, brown sugar, melted butter and egg. Add vanilla and stir in raisins.
Spoon filling into pastry shell to just below the rim.
Bake at 400 for about 10 mins until golden brown.
Makes about a dozen tarts.
Skriv nått!
Postat av: Terre Häj
Nu har det gått för långt...
Postat av: Sandra
Äta bör man annars dör man, så varför inte äta kanadensiskt? plus att det var min tur att bestämma mat ^^ man måste ju testa :P
Trackback